Ziekenhuis pakt voedselverspilling aan

16-05-2018    13:40   |    Goedemorgen

Jaarlijks wordt er veel te veel eten weggegooid in ziekenhuizen. Dat dit anders kan bewijst het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Daar kunnen patiënten namelijk kiezen wat ze willen eten. Fijn voor de patiënten én er is dertig procent minder verspilling.

Het ziekenhuis is, in de zoektocht om hét voedingsziekenhuis van Nederland te worden, naar Amerika gegaan om te kijken hoe de nieuwe manier van werken in Nederland geïmplementeerd kon worden, vertelt Mirjam de Groot, hoofd hoteldienst ziekenhuis Gelderse Vallei.

"Nu ligt het bestelmoment zo dicht op het eetmoment, dat de patiënten daadwerkelijk nuttigen waar zij zin in hebben. Dat levert dus dertig procent winst op.' Eerder konden patiënten ook bestellen, maar was de tijd tussen het bestellen en het daadwerkelijke eetmoment langer. 'Een dag of twee dagen later kunnen patiënten zich ineens niet zo lekker meer voelen en dan laten ze dus eten staan." 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Schenkeveld wil meedoen in top 5

Het bedrijf Schenkeveld tomaten heeft de ambitie om door te blijven groeien tot een tomatenkwekerij die mee kan in de top 5 van Nederland....

TALENT BIJ GOEDEMORGEN!

Tuinbouwnieuws is ons werk en onze passie, maar uiteraard hebben al medewerkers van Goedemorgen ook nog interesses en talenten buiten de...