Rabobank op vingers getikt om commercial

17-11-2017    09:56   |    Goedemorgen

De Rabobank moet haar tv-reclamespotje 'Growing a better world together' aanpassen van de Reclame Code Commissie. De commissie oordeelde na drie klachten dat het spotje suggereert dat de bank de wereldwijde honger oplost en dat is niet zo. Dit meldt dagblad De Limburger.

Het tv-spotje is sinds half oktober op de buis te zien.

Degene die de klacht heeft ingediend tekende als bezwaar tegen het spotje aan dat de Rabobank onvoldoende aantoont dat ze direct betrokken is bij de aanpak van het wereldvoedselprobleem. In haar reactie onderschrijft de commissie die klacht. Het gaat de reclame code commissie specifiek om de volgende zin in het filmpje: 'Stel je eens voor dat we samen het wereldvoedselprobleem oplossen, en dat je ons aan deze belofte mag houden.' De reclame commissie reageert hierop met: "Dat de aanpak van de Rabobank tot een oplossing van het wereldvoedselprobleem zal leiden, is door de Rabobank niet aannemelijk gemaakt."

De bezwaarmaker, Mat Matheij, over zijn reden om een klacht in te dienen over het spotje van de Rabobank: "De Rabo presenteert zich in het spotje als nogal schijnheilig. Als je het ziet denk je aanvankelijk aan een charitatief reclamespotje van een vluchtelingenorganisatie ofzo. Aan het eind blijkt het echter om de Rabobank te gaan."

Het oordeel van de Reclame Code Commissie is nog niet gepubliceerd, maar al wel gedeeld met de bank. De Rabobank heeft inmiddels laten weten de tv-commercial nu te gaan aanpassen en de zin afkapt na 'oplossen'. Daarmee verdwijnt de belofte die ze in het huidige spotje wel deed. De radiocommercial hoeft niet te worden aangepast.


Reacties (3)

vincent at 17.11.2017

Ook schattig, een gezin voor een kas, Rabobank geeft veel liever centjes aan grootschalige ondernemers.

Pieter at 17.11.2017

ondernemers die het lastig hebben uitwringen met woekerrentes,en ondertussen doen of ze Sinterklaas zijn

Hanneke at 17.11.2017

"Stel je eens voor" dat de Rabobank eindelijk eens zou gaan doen waarvoor ze opgericht was: Agrarische ondernemers steunen in hun werk door het verstrekken van betaalbare leningen......

Reageer op dit bericht

Meer nieuws