Meer groente eten? Daar hebben nu een app voor!

17-11-2017    09:30   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Australische wetenschappers hebben een app ontwikkeld om het eten van groenten weer leuk te maken.

Eerder deze week hadden ze in Australië de megasuperduperturbo schoonmaakmachine, die met plasma bacteriën van noten en vers fruit af blaast. Maar Australië gaat verder met awesome technologie. Wetenschappers hebben een app ontwikkeld om mensen uit te dagen meer groente te eten. Door gebruik te maken van gamificatie wordt het eten van groente ineens een spel.

De VegEze-app van CSIRO geeft gebruikers de 'Do 3 at Dinner'-challenge, die 21 dagen duurt. Terwijl de gebruikers hun best doen om de goals te halen, houden de wetenschappers van CSIRO in de gaten of deze spelvorm er voor zorgt dat mensen hun lange termijn gewoontes wat betreft het eten van groente aanpassen.

Na enkele weken moeten gebruikers dankzij de app meer vertrouwen krijgen in hun keuzes voor groenten en hoeveelheden. De app toont porties, variaties en aantallen, wat de gebruiker helpt om te zorgen voor een gezonde inname van groente. 

Bron: Food & Beverage Magazine


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Vega-optie in 'Kies Ik Gezond'-app

Bijna de helft van de Nederlanders probeert minder vlees of vis te eten. Dit heeft het Voedingscentrum onderzocht. Een groot deel van deze...

LinkedIn: automated crop monitoring

Jan Schneider, directeur van MyWave-Solutions, schrijft op LinkedIn een blog over dat automatische gewasmonitor-systemen de toekomst zijn in...