De dilemma's van de NVWA

17-11-2017    09:31   |    Goedemorgen

Op 7 december vindt het Jaarcongres Voedselveiligheid in stadion Galgenwaard in Utrecht plaats. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat daar in gesprek met de markt. Zo worden onder andere de resultaten van de afgelopen jaren besproken en ook de toekomstverwachtingen voor de korte en lange termijn. Het congres wordt georganiseerd door SDU en Foodlog.

Er is een plenair deel waarin onder andere Dick Veerman, hoofdredacteur Foodlog en drs. Loes de Maat, directeur Handhaven bij de NVWA spreken. De Maat neemt de zaal mee achter de schermen van de NVWA en laat de menselijke en professionele kant van een strenge Autoriteit zien. Verder zijn er 's middags onder andere twee themasessierondes van totaal 11 sessies. Sessies die daar worden gehouden zijn, bijvoorbeeld:

Regelgeving: Wie is de baas Brussel of Den Haag? (Simone Hertzberger, voormalig hoofd productintegriteit van Albert Heijn, momenteel hoofdredacteur VoedselVeiligheid-VMT)

Is de levensmiddelenindustrie wel zo innovatief? (Geert de Rooij, Manager Levensmiddelenwetgeving en Voedselveiligheid, FNLI)

Voedselintegriteit: wanneer is een product wat het belooft? (Saskia van Ruth is voedselintegriteitsexpert en onderzoekt of een product echt is wat het is)

Publiekscommunicatie over risico’s (Professor Aalt Bast, toxicoloog aan de Universiteit van Maastricht)

En welk effect hebben Twitter, Facebook en in whatsapp bij berichten over bijvoorbeeld fipronil en gif-aardbeien? En wat is het effect daarvan op de maatschappelijk perceptie van voedselveiligheid en de mening over een autoriteit als de NVWA? (Annette Klarenbeek is lector binnen het lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein van Hogeschool Utrecht)

Bekijk hier het gehele programma en meer inhoud over de elf sessies. Aanmelden kan hier. (Aan deelname aan het congres zijn kosten verbonden).

Het Jaarcongres Voedselveiligheid wordt georganiseerd door SDU in samenwerking met Foodlog. Het congres vindt plaats in stadion Galgenwaard in Utrecht. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Vega-optie in 'Kies Ik Gezond'-app

Bijna de helft van de Nederlanders probeert minder vlees of vis te eten. Dit heeft het Voedingscentrum onderzocht. Een groot deel van deze...

LinkedIn: automated crop monitoring

Jan Schneider, directeur van MyWave-Solutions, schrijft op LinkedIn een blog over dat automatische gewasmonitor-systemen de toekomst zijn in...