Blog: 'De angst voor verandering'

17-11-2017    09:33   |    Dico Drost

Een weblog van Dico Drost. Hij is ondernemers van het concept www.horticultureonline.nl, een concept om de (kleine) zelfstandige verkoper en de kweker te helpen in de online-verkoop.

Een aantal maanden geleden heb ik de site HortiCultureOnline.nl gelanceerd. Puur om uit te leggen wat de voordelen van de veranderingen naar digitalisering zijn. Ik merk dat veel mensen de hakken in het zand zetten als het over digitalisering gaat. Er worden vele motivaties gegeven om niet te veranderen. Als je dan dieper ingaat op die motivatie en verder gaat vragen, blijkt de motivatie niet heel relevant te zijn. Het blijkt meer de angst te zijn om dingen anders te doen of iets kwijt te raken.

Onlangs las ik de visie van de Rabobank waarbij werd aangegeven dat de sector op 'zijn grondvesten zou schudden'. Dhr. Goossens, voorzitter van FloraHolland, pakt er een positief stuk uit en verwees naar de 80% groeikansen welke aangegeven zijn door de Rabobank.

Persoonlijk denk ik dat iedereen groei wenst, maar de gedachten over groei lopen nogal eens uiteen. Je kunt groeien in jouw bestaande bedrijfsmodel door bijvoorbeeld goedkoper te gaan werken. Helaas zal dit een keer stoppen. Je kunt nieuwe klanten zoeken in een bepaald land, maar ook dit stopt een keer. Je kunt ook groeien door nieuwe (onbekende) activiteiten te gaan doen waarbij succes nog onbekend is, maar waarbij je weet dat jouw product of bedrijfsmodel beter is. In dat geval is het een kwestie van volhouden en doorzetten.

Ik was 8 jaar toen ik plantjes aan het verkopen was. Nu ben ik 47 jaar en weet ik zeker dat het beter kan in de Hortisector.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Vega-optie in 'Kies Ik Gezond'-app

Bijna de helft van de Nederlanders probeert minder vlees of vis te eten. Dit heeft het Voedingscentrum onderzocht. Een groot deel van deze...

LinkedIn: automated crop monitoring

Jan Schneider, directeur van MyWave-Solutions, schrijft op LinkedIn een blog over dat automatische gewasmonitor-systemen de toekomst zijn in...